Nieuwbuurt Duurzaam

Besparen op energie begint met inzicht. Inzicht in ons energieverbruik. Is dat nu hoog of laag in vergelijking met anderen? En waar gaat die energie aan op? Misschien wel aan een stroom verslindende oude koelkast. Maar ook inzicht in de mogelijkheden: welke energiebesparende maatregelen zijn er, welke passen bij mijn situatie, wat kosten ze en wat leveren ze op.

Dit kan ieder voor zich uitzoeken, natuurlijk. Maar wij denken dat het makkelijker, prettiger en voordeliger is als we het samen doen. En zeker als daar hulp bij komt.

Daarom heeft ImpulZ Nieuwbuurt Duurzaam in het leven geroepen. Het doel van dit project is samen met inwoners de Nieuwbuurt in Oirsbeek energie-zuiniger maken.

Voor Nieuwbuurt Duurzaam is ImpulZ een samenwerking gestart met de Gemeente Beekdaelen en de WoonWijzerWinkel. Zo kunnen we meer aanbieden en daar profiteert de Nieuwbuurt van.

Lees hier waarom we de Nieuwbuurt in Oirsbeek gekozen hebben.

Infoavond en Energiecoaches

 

Met Nieuwbuurt Duurzaam richten we ons op een hele wijk. Zo combineren we de voordelen van een collectieve aanpak met het leveren van individueel maatwerk.

Om inzicht te geven in de mogelijkheden om energie te besparen organiseren we voor inwoners van de Nieuwbuurt een Infoavond en staan onze Energiecoaches gratis ter beschikking.

Infoavond energie besparen

Dinsdag 15 november

MFC Oirsbeek, In de Pollack 1

Inloop vanaf 19.00 uur
Start programma 19.30 uur
Pauze met koffie en vlaai
Einde voorzien rond 21.30 uur

Experts van de WoonWijzerWinkel, de Gemeente Beekdaelen en ImpulZ beantwoorden al Uw vragen over energie besparen en verduurzamen.

Bekijk hier het programma van de avond.

Energiecoaches

Energiecoaches komen bij U thuis langs. Zij

   • geven inzicht in uw energieverbruik
   • verduidelijken de mogelijkheden om enegie te besparen
   • delen de ervaringen van anderen als inspiratie
   • ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen

We willen energie besparen zo makkelijk mogelijk maken. Daarom kan elke inwoner van de Nieuwbuurt die dat wil, de hulp inroepen van één van onze energiecoaches.

Maak kennis met onze energiecoaches!

Maar er is meer!

Vouchers

Deelnemers aan de Infoavond krijgen een voucher twv 100 euro. Één voucher per adres, aangeboden door de Gemeente en in te wisselen bij de WoonWijzerWinkel.

 

Verloting infrarood paneel

Onder bezoekers van de Infoavond wordt een infrarood paneel twv 400 euro verloot. Dit wordt ter beschikking gesteld door de Gemeente en de WoonWijzerWinkel.

   

  Collectieve inkoop

  Bij voldoende interesse onder inwoners van de Nieuwbuurt kan een traject voor collectieve inkoop gestart worden, bijvoorbeeld voor isolerende maatregelen.

  Waarom de Nieuwbuurt

  Deze wijk in Oirsbeek hebben we gekozen om de volgende redenen:

  • Veel woningen in de Nieuwbuurt dateren uit het midden van de vorige eeuw. Energie-zuinig werd er toen niet gebouwd. Er valt dus heel wat energie te besparen. En dat dat lukt, bewijzen de woningen met energielabel A of B in de wijk.
  • De Nieuwbuurt kent veel gelijkende woningen, en dat vinden wij een voordeel. Zo kunnen we direct van elkaar leren. Daarom zoeken we ambassadeurs. ‘Afkijken’ van de buren. Wat is er makkelijker dan dat?

  En tot slot, samen met de wijk de handen uit de mouwen steken, dat werkt inspirerend.

   

  Aanmelden Infoavond

  Heeft U interesse in het bijwonen van de Infoavond? Meld U dan vóór 10 november aan via onderstaand formulier. Velden met * zijn verplicht.

  Ik heb interesse in

  Energiecoach boeken

  U wil gebruik maken van de diensten van een gediplomeerd Energiecoach? Iemand die samen met U de mogelijkheden doorloopt om gas en elektriciteit te besparen? Gericht op uw thuissituatie?
  Dat kan! U hoeft enkel onderstaand formulier in te vullen. Vervolgens neemt één van onze Energiecoaches met U contact op. Aan het bezoek van de Energiecoach zijn geen kosten verbonden.
  Velden met * zijn verplicht.

  Ik heb interesse in