Enkele maanden geleden plaatsten we een oproep in deze krant om ons te helpen bij de zoektocht naar een passende en unieke naam voor de op te richten Energiecoöperatie Beekdaelen. We ontvingen zo’n 20 suggesties en willen bij deze alle deelnemers bedanken voor hun inzending. Na rijp beraad is de keuze gevallen op de naam ImpulZ.

De hoofdletter Z in de naam ImpulZ verwijst naar de Z van Zon. Maar ImpulZ gaat over méér dan alleen duurzame energieopwekking. Een impuls zet iets in beweging en is daarmee de start van verandering. ImpulZ wil voor Beekdaelen de impuls zijn die een verandering op gang brengt op het gebied van het opwekken, gebruiken en besparen van energie. En daarnaast ook op het gebied van bewustwording, innovatie en milieu.

Met een tiental vrijwilligers zijn we momenteel hard aan de slag, want er moet nog veel gebeuren. We werken aan de formele oprichting van de coöperatie, aan een website, aan de voorbereiding van project(en) en niet in het minst aan de financiering van dat alles. Zodra we hierover concreet meer kunnen melden, informeren wij u via dit weekblad. 

Bent u geïnteresseerd en wilt u een bijdrage willen leveren aan de oprichting en later de uitvoering van ImpulZ? U bent van harte welkom! Stuur een e-mail naar duurzaam@beekdaelen.nl onder vermelding van ‘ImpulZ energiecoöperatie’. Gemeente Beekdaelen stuurt uw e-mail aan ons door en wij nemen vervolgens contact met u op.

Met hartelijke groet,

De vrijwilligers van ImpulZ