Het is zover! Vanaf deze week heeft Beekdaelen haar eigen energiecoöperatie: ImpulZ. ImpulZ heeft als doel het energiegebruik in Beekdaelen te helpen verduurzamen. Dit willen we bereiken door minder energie te gaan gebruiken én door zelf, lokaal hernieuwbare energie op te gaan wekken. ImpulZ wil dat samen met u -inwoners, verenigingen en ondernemers- voor elkaar krijgen en wel op een manier die past bij het karakter van onze gemeente.

Midden vorig jaar kwamen we na een oproep van de gemeente voor het eerst bijeen. Het doel was duidelijk: de oprichting van een energiecoöperatie in Beekdaelen. Vraag was echter, is er genoeg enthousiasme onder de Beekdaelers om dit project gestalte te geven? Dat enthousiasme bleek er te zijn en met een tiental vrijwilligers zetten we de schouders eronder. En nu is het zover, de akte van oprichting is vorige week ondertekend bij de notaris en ImpulZ is een feit!

Maar hier eindigt het verhaal niet. Integendeel, hier begint het pas.

Doet u ook mee met Impulz?
De komende maanden staat er veel op onze agenda: onze organisatie verder uitbouwen, een website ontwikkelen, projecten opzetten, samenwerkingen aangaan, PR en financiering regelen. En niet te vergeten, leden werven. Want ImpulZ is een coöperatie en een coöperatie is geen gewoon bedrijf. Een coöperatie is eigendom van haar leden en die leden bepalen de koers van de coöperatie. Alle inwoners, verenigingen en bedrijven uit Beekdaelen kunnen lid worden van ImpulZ.

Wij horen graag van u!
Spreekt dit concept u aan? Bent u enthousiast over onze eigen Beekdaelense energiecoöperatie? Heeft u een idee voor een project of interesse om lid te worden? Of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op. Dit kan via ons (voorlopig) e-mailadres energiecooperatiebeekdaelen@outlook.com. Wij vertellen u graag over onze plannen en hoe u mee kunt doen.

Met hartelijke groet,

De vrijwilligers van ImpulZ