Project Nieuwbuurt Duurzaam

Energieneutraal?  Een lokaal verhaal!

Besparen op energie begint met inzicht. Inzicht in ons energieverbruik. Is dat nu hoog of laag in vergelijking met anderen? En waar gaat die energie aan op? Misschien wel aan een stroom verslindende oude koelkast. Maar ook inzicht in de mogelijkheden: welke energiebesparende maatregelen zijn er, welke passen bij mijn situatie, wat kosten ze en wat leveren ze op.

Dit kan ieder voor zich uitzoeken, natuurlijk. Maar wij denken dat het makkelijker, prettiger en voordeliger is als we het samen doen. En zeker als daar hulp bij komt.

Daarom heeft ImpulZ Nieuwbuurt Duurzaam in het leven geroepen. Het doel van dit project was samen met inwoners de Nieuwbuurt in Oirsbeek energie-zuiniger maken.

Voor Nieuwbuurt Duurzaam was een samenwerking van Impulz met de Gemeente Beekdaelen en de WoonWijzerWinkel. Zo konden we meer aanbieden en daar profiteert de Nieuwbuurt van.

Lees hier waarom we de Nieuwbuurt in Oirsbeek gekozen hebben.

Infoavond en Energiecoaches

 

Met Nieuwbuurt Duurzaam richtten we ons op een hele wijk. Zo combineerden we de voordelen van een collectieve aanpak met het leveren van individueel maatwerk.

Om inzicht te geven in de mogelijkheden om energie te besparen organiseerden we voor inwoners van de Nieuwbuurt een Infoavond en stonden onze Energiecoaches gratis ter beschikking.

Energiecoaches

Energiecoaches komen bij U thuis langs. Zij

   • geven inzicht in uw energieverbruik
   • verduidelijken de mogelijkheden om energie te besparen
   • delen de ervaringen van anderen als inspiratie
   • ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen
   • We willen energie besparen zo makkelijk mogelijk maken. Daarom kan elke inwoner van de Nieuwbuurt die dat wil, dehulp inroepen van één van onze energiecoaches.

Maak kennis met onze energiecoaches!

En er was meer!

Vouchers

Deelnemers aan de Infoavond kregen een voucher twv 100 euro. Één voucher per adres, aangeboden door de Gemeente en in te wisselen bij de WoonWijzerWinkel.

 

Verloting infrarood paneel

Onder bezoekers van de Infoavond werd een infrarood paneel twv 400 euro verloot. Dit werd ter beschikking gesteld door de Gemeente en de WoonWijzerWinkel.

   

  Collectieve inkoop

  Bij voldoende interesse onder inwoners van de Nieuwbuurt kon een traject voor collectieve inkoop gestart worden, bijvoorbeeld voor isolerende maatregelen. Dit is niet gebeurd.

  Waarom de Nieuwbuurt

  Deze wijk in Oirsbeek hebben we gekozen om de volgende redenen:

  • Veel woningen in de Nieuwbuurt dateren uit het midden van de vorige eeuw. Energie-zuinig werd er toen niet gebouwd. Er valt dus heel wat energie te besparen. En dat dat lukt, bewijzen de woningen met energielabel A of B in de wijk.
  • De Nieuwbuurt kent veel gelijkende woningen, en dat vinden wij een voordeel. Zo kunnen we direct van elkaar leren.  ‘Afkijken’ van de buren. Wat is er makkelijker dan dat?

  En tot slot, samen met de wijk de handen uit de mouwen steken, dat werkt inspirerend.